A britek fele újra szavazna a Brexitről

külföld
2017 december 03., 19:29
comments 211
photo_camera Fotó: EMMANUEL DUNAND/AFP

Vasárnap a Mail on Sunday publikálta a Survation közvéleménykutató friss felmérését, ami szerint a britek 50 százaléka újra megszavaztatná az országot a Brexitről, 34 százalék nem, 16 százalék pedig nem tudja, mit kéne tenni vagy nem árulja el.

A felmérést 1003 felnőtt megkérdezésével végezték el november 30-án és december 1-én, azután tehát hogy kiderült: nagyjából 50 milliárd euróba kerül majd a szigetországnak az elválás. A megkérdezettek 35 százaléka úgy látta, anyagilag negatívan érinti majd a Brexit és csak 14 százalék volt meggyőződve, hogy jobban jön ki belőle pénzügyileg.

A Reuters felidézi, hogy a 2016-os népszavazás óta több befolyásos nemzetközi politikus és befektető is javasolta, hogy Anglia gondolja újra a döntését, mert annak katasztrofális következményei lesznek az országra nézve - köztük volt Emmanuel Macron francia államfő, Tony Blair volt brit miniszterelnök és Soros György befektető is. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.