A villanyszerelőknél is súlyos munkaerőhiány van

gazdaság
2017 december 3., 9:02
comments 293

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület felmérése szerint évente legalább 600 új villanyszerelőre volna szükség Magyarországon, ez azonban 45 százalékkal magasabb szám, mint ahány végzős diák jelenleg van.

A hvg.hu cikke szerint ezért is lehet tele villanyszerelő ajánlatokkal az állásportálok. Ráadásul nemcsak kevés a végzős hallgató, de egy jelentős részük utána külföldön folytatja: a lap szerint átszámítva akár havi 750 ezres fizetést is összeszedhet egy magyar villanyszerelő Németországban, ha van egy alap német nyelvtudása és jogosítványa, illetve némi külföldi munkatapasztalata.

Idézik a Pénzcentrum összeállítását is, amiben a magyar álláshirdetéseket vetík össze. Ez alapján elég nagy a szórás, egy nyugat-magyarországi multi például 300 ezer forintos bérért és céges autóért keres villanyszerelőt, míg az átlagos hirdetések nettó 174 és 250 ezer forintos bérek között mozognak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt