A villanyszerelőknél is súlyos munkaerőhiány van

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület felmérése szerint évente legalább 600 új villanyszerelőre volna szükség Magyarországon, ez azonban 45 százalékkal magasabb szám, mint ahány végzős diák jelenleg van. 

A hvg.hu cikke szerint ezért is lehet tele villanyszerelő ajánlatokkal az állásportálok. Ráadásul nemcsak kevés a végzős hallgató, de egy jelentős részük utána külföldön folytatja: a lap szerint átszámítva akár havi 750 ezres fizetést is összeszedhet egy magyar villanyszerelő Németországban, ha van egy alap német nyelvtudása és jogosítványa, illetve némi külföldi munkatapasztalata. 

Idézik a Pénzcentrum összeállítását is, amiben a magyar álláshirdetéseket vetík össze. Ez alapján elég nagy a szórás, egy nyugat-magyarországi multi például 300 ezer forintos bérért és céges autóért keres villanyszerelőt, míg az átlagos hirdetések nettó 174 és 250 ezer forintos bérek között mozognak. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.