Az amerikaiak szerint napról napra nő az Észak-Koreával vívott háború esélye

külföld
2017 december 03., 13:05
comments 143

A Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója, HR McMaster szerint az USA versenyfutásban van azzal, hogy reagáljanak az Észak-Korea jelentette fenyegetésekre.

Egy védelmi fórumon arról beszélt, hogy a háború lehetősége napról napra növekszik, ugyanakkor a fegyveres konfliktus még mindig nem az egyetlen felmerülő megoldás. McMaster három nappal azután mondta ezt el, hogy az északi rezsim ismét rakétatesztet hajtott végre: a legutóbb kilőtt rakéta minden korábbinál magasabbra szállt fel, mielőtt a japán vízekbe zuhant volna.

Kiszivárgott hírek szerint a Pentagon rakétavédelmi rendszer építését tervezi az USA nyugati partjára, mivel a legutóbbi észak-koreai rakéták már olyan hatótávolsággal rendelkeztek, hogy akár az USA szárazföldi részeit is elérhetik.

Hétfőn indul majd az USA és Dél-Korea közös hadgyakorlata, amit Észak-Korea már előre provokációnak nevezett, phenjani kormánypárti lapok szerint ez bármelyik pillanatban egy nukleáris háborúhoz vezethet. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.