Fideszes jelölt nevével cimkézett tojásokat oszt a rászorulóknak a terézvárosi önkormányzat

2017 december 3., vasárnap 17:15
225
Fotó: RTL Klub

Szokatlan extrát kaptak azok a rászorulók, akik a hétvégén beálltak a sorba a VI. kerületi önkormányzati iroda előtti ételosztáshoz. A megszokott élelmiszercsomaghoz két doboz tojás dukált, mindkettő Bajkai István VII. kerületi alpolgármester, választókerületi elnök nevével ellátva. 

Egy nő, aki maga is kapott a csomagokból, az RTL kamerája előtt elmondta azt is, hogy ugyanazok az emberek, ugyanazon a helyen, ugyanolyan adminisztráció mellett osztották a tojásokat, mint ahogy az a szociális juttatások esetében történni szokott, amit ugye az önkormányzat szolgáltat. 

Bajkai Istvánról épp a héten írta a 168 óra, hogy ő indulhat a VII. kerületet és a VI. kerület egy részét magába foglaló budapesti választókerületben a jövő évi országgyűlési választásokon. 

Saját pénzén vette, jótékonysági célból, és fogalma nincs, hogyan került az  önkormányzati irodába - mondta az ügyben megkeresett alpolgármester, ami azért is érdekes, mert Bajkai közben azt elismerte, hogy az ételosztást egy választókerületi munkatársa szervezte a VI. kerületben. 

Bajkai egyébként nagyon befolyásos figura a miniszterelnök környezetében:  a SBGK Ügyvédi Iroda, amelynek egyik ügyvédje, Bajkai István Fidesz-alapító, vezeti azt a konzorciumot, amely nemrég 5 milliárdos közbeszerzést nyert a Miniszterelnökségtől. Bajkai az irodán keresztül idén áprilisban Orbán Ráhel jogi képviseletével is foglalkozott. (RTL Klub)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt