Fideszes jelölt nevével cimkézett tojásokat oszt a rászorulóknak a terézvárosi önkormányzat

étel
2017 december 03., 17:15
comments 217
photo_camera Fotó: RTL Klub

Szokatlan extrát kaptak azok a rászorulók, akik a hétvégén beálltak a sorba a VI. kerületi önkormányzati iroda előtti ételosztáshoz. A megszokott élelmiszercsomaghoz két doboz tojás dukált, mindkettő Bajkai István VII. kerületi alpolgármester, választókerületi elnök nevével ellátva.

Egy nő, aki maga is kapott a csomagokból, az RTL kamerája előtt elmondta azt is, hogy ugyanazok az emberek, ugyanazon a helyen, ugyanolyan adminisztráció mellett osztották a tojásokat, mint ahogy az a szociális juttatások esetében történni szokott, amit ugye az önkormányzat szolgáltat.

Bajkai Istvánról épp a héten írta a 168 óra, hogy ő indulhat a VII. kerületet és a VI. kerület egy részét magába foglaló budapesti választókerületben a jövő évi országgyűlési választásokon.

Saját pénzén vette, jótékonysági célból, és fogalma nincs, hogyan került az önkormányzati irodába - mondta az ügyben megkeresett alpolgármester, ami azért is érdekes, mert Bajkai közben azt elismerte, hogy az ételosztást egy választókerületi munkatársa szervezte a VI. kerületben.

Bajkai egyébként nagyon befolyásos figura a miniszterelnök környezetében: a SBGK Ügyvédi Iroda, amelynek egyik ügyvédje, Bajkai István Fidesz-alapító, vezeti azt a konzorciumot, amely nemrég 5 milliárdos közbeszerzést nyert a Miniszterelnökségtől. Bajkai az irodán keresztül idén áprilisban Orbán Ráhel jogi képviseletével is foglalkozott. (RTL Klub)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.