Ragaszkodik uniós nyugdíjához a Brexit-kampányt vezető Nigel Farage

külföld
2017 december 03., 15:28
comments 123
photo_camera Fotó: AFP PHOTO/ANDREW YATES

A Brexit-kampányt vezénylő UKIP egykori elnöke a BBC-n futó Andrew Marr Show vendége volt, ahol a házigazda feltette neki a kérdést, most hogy sikeresen kivezette az országot az Európai Unióból, ragaszkodik-e elveihez, és elutasítja-e az Európai Parlament által folyósítandó nyugdíját. 

Farage 1999 óta volt az Európai Parlament képviselője és az utóbbi években ő volt az euroszkeptikus EFDD (Europe of Freedom and Democracy) frakció társelnöke is. 

Farage először megpróbált kitérni a kellemetlen kérdés elől, és azzal terelt, hogy jelen állapotában meglepné, ha az unió önként egyáltalán folyósítaná számára a nyugdíját, ami a Times szerint nagyjából évi 73 ezer angol fontnak felel meg. Az 53 éves Farage 10 év múlva számíthat az éves apanázsra az uniótól. 

Marr nem hagyta magát, és tovább pusholta a kérdést, de Farage sokáig kötötte az ebet a karóhoz, és arról magyarázott, hogy úgysem fognak neki utalni. Aztán egy ponton eltört:

"Természetesen elfogadnám, ahogy azt mindig is mondtam. Miért kéne a családomnak és másoknak még inkább szenvedniük?

Farage szerint szó sincs alakoskodásról, mivel ő a hazája érdekében a saját állása ellen szavazott, megfosztotta magát munkájától.

"Én voltam a pulyka, aki a Karácsonyra szavazott" 

- mondta még a volt UKIP-elnök, aki szerint épp az lett volna az álszentség, ha az unióban maradás mellett kampányolt volna. 

 Farage a Brexit-győzelem után mondott le a pártja éléről, azóta látványosan dörgölőzik a Trump-kormányhoz, és állást vállalt az amerikai jobboldal zászlóshajójánál, a Fox News-nál.  (Independent via BBC One)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.