A Brexitet összehozó euroszkeptikus párt vezetője is lemondott

külföld
2016 július 04., 09:33
comments 424

Nem csak Boris Johnson, de a britek kilépését összehozó másik főszereplő, a bevándorló-ellenes UKIP vezetője, Nigel Farage is bejelentette távozását a párt éléről.

Farage a Brexit reggelén (AFP PHOTO / GEOFF CADDICK)
photo_camera Farage a Brexit reggelén (AFP PHOTO / GEOFF CADDICK)

A bejelentésében arról beszélt, hogy ez a népszavazás arról szólt, hogy akarja vissza az országát. Most a saját életét akarja visszavenni, tette hozzá.

link Forrás

Farage egyszer már lemondott a 2015-ös választások után is, de később visszatért a párt élére. Mint mondta, ez most nem fog előfordulni. Beszélt arról is, hogy az UKIP-et vezetni néha kemény volt, de megérte. Mint mondta, soha nem akart karrierpolitikus lenni, csak annyi volt a politikai ambíciója, hogy kivezesse az országot az Európai Unióból.

Szerinte az UKIP jó helyzetben van és támogatni fogja a pártot, hogy jelentős eredményt érjenek el a következő választáson. 

Farage már a népszavazást követő másnap reggel elismerte, hogy a kilépést támogató kampány súlyos hazugságra épült. Jelenleg azt látni, hogy a kilépők táborában senkinek nincs ötlete, hogy mit is kéne most pontosan csinálni és aki teheti, az menekülni próbál. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.