A britek legszívesebben újra szavaznának a Brexitről

A britek fele szerint ismét szavazni kellene arról, hogy az ország tényleg hagyja-e ott az Európai Uniót, a többségük szerint pedig a londoni kormány most is túl sok pénzt fizet Brüsszelnek - legalábbis erre jutott egy friss közvéleménykutatás.

A Survation nevű közvéleménykutató cég által készített felmérés szerint a britek mindössze 34 százaléka utasítja el egy újabb Brexit-népszavazás ötletét.

A nyári parlamenti választások előtt a Survation becsülte meg legjobban a várható eredményeket, így érdemes a pártpreferenciákkal foglalkozó felméréseikre is odafigyelni. A mostani felmérésük szerint Jeremy Corbyn Munkáspártja 45 százalékon áll, míg a Brexit-tárgyalásokban belebonyolódó kormányzó Konzervatívokra csak a britek 37 százaléka szavazna.

Kapcsolódó hétfői hír, hogy sajtóértesülések szerint a jelenleg is zajló Brexit-tárgyalásokon a britek engedtek az írek kérésének, és Észak-Írországban érvényben maradnak a fontosabb uniós szabályok. Ez azért fontos az íreknek, mert így az Ír-szigeten nem kell ismét kemény határellenőrzéseket bevezetni Írország és Észak-Írország között.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.