A britek legszívesebben újra szavaznának a Brexitről

külföld
2017 december 04., 12:13
comments 90

A britek fele szerint ismét szavazni kellene arról, hogy az ország tényleg hagyja-e ott az Európai Uniót, a többségük szerint pedig a londoni kormány most is túl sok pénzt fizet Brüsszelnek - legalábbis erre jutott egy friss közvéleménykutatás.

A Survation nevű közvéleménykutató cég által készített felmérés szerint a britek mindössze 34 százaléka utasítja el egy újabb Brexit-népszavazás ötletét.

A nyári parlamenti választások előtt a Survation becsülte meg legjobban a várható eredményeket, így érdemes a pártpreferenciákkal foglalkozó felméréseikre is odafigyelni. A mostani felmérésük szerint Jeremy Corbyn Munkáspártja 45 százalékon áll, míg a Brexit-tárgyalásokban belebonyolódó kormányzó Konzervatívokra csak a britek 37 százaléka szavazna.

Kapcsolódó hétfői hír, hogy sajtóértesülések szerint a jelenleg is zajló Brexit-tárgyalásokon a britek engedtek az írek kérésének, és Észak-Írországban érvényben maradnak a fontosabb uniós szabályok. Ez azért fontos az íreknek, mert így az Ír-szigeten nem kell ismét kemény határellenőrzéseket bevezetni Írország és Észak-Írország között.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.