A csomagküldő céget akarták zsarolni a karácsonyi vásárhoz küldött robbanószerrel

Fotó: ADAM BERRY/AFP

A német rendőrség szerint nem terroristák, hanem bűnözők küldtek robbanószerkezetet a potsdami karácsonyi vásárhoz. Az eset pénteken történt, a bombát sikerült hatástalanítani, és senki sem sérült meg - a legtöbben viszont úgy gondolták, meghiúsult terrorakcióról volt szó.

A szerkezet egy postai küldeményben volt, amelyet egy belvárosi gyógyszertárnak címeztek - a hatóságok szerint ez fontos részlet. 

Karl-Heinz Schroeter brandenburgi belügyminiszter vasárnap azt mondta, a robbanószerkezettel a csomagot szállító DHL logisztikai céget akarták zsarolni. Az akció lényege az lett volna, hogy pénzt követelnek a DHL-től, és azzal fenyegetik a céget, hogy ha nem fizetnek, újabb robbantások jönnek a karácsonyi csomagküldési csúcsszezonban. Az üzenetet egy QR-kódban rejtették el a csomagban. (Reuters)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.