A csomagküldő céget akarták zsarolni a karácsonyi vásárhoz küldött robbanószerrel

külföld
2017 december 04., 07:56
photo_camera Fotó: ADAM BERRY/AFP

A német rendőrség szerint nem terroristák, hanem bűnözők küldtek robbanószerkezetet a potsdami karácsonyi vásárhoz. Az eset pénteken történt, a bombát sikerült hatástalanítani, és senki sem sérült meg - a legtöbben viszont úgy gondolták, meghiúsult terrorakcióról volt szó.

A szerkezet egy postai küldeményben volt, amelyet egy belvárosi gyógyszertárnak címeztek - a hatóságok szerint ez fontos részlet.

Karl-Heinz Schroeter brandenburgi belügyminiszter vasárnap azt mondta, a robbanószerkezettel a csomagot szállító DHL logisztikai céget akarták zsarolni. Az akció lényege az lett volna, hogy pénzt követelnek a DHL-től, és azzal fenyegetik a céget, hogy ha nem fizetnek, újabb robbantások jönnek a karácsonyi csomagküldési csúcsszezonban. Az üzenetet egy QR-kódban rejtették el a csomagban. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.