A csomagküldő céget akarták zsarolni a karácsonyi vásárhoz küldött robbanószerrel

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: ADAM BERRY/AFP

A német rendőrség szerint nem terroristák, hanem bűnözők küldtek robbanószerkezetet a potsdami karácsonyi vásárhoz. Az eset pénteken történt, a bombát sikerült hatástalanítani, és senki sem sérült meg - a legtöbben viszont úgy gondolták, meghiúsult terrorakcióról volt szó.

A szerkezet egy postai küldeményben volt, amelyet egy belvárosi gyógyszertárnak címeztek - a hatóságok szerint ez fontos részlet. 

Karl-Heinz Schroeter brandenburgi belügyminiszter vasárnap azt mondta, a robbanószerkezettel a csomagot szállító DHL logisztikai céget akarták zsarolni. Az akció lényege az lett volna, hogy pénzt követelnek a DHL-től, és azzal fenyegetik a céget, hogy ha nem fizetnek, újabb robbantások jönnek a karácsonyi csomagküldési csúcsszezonban. Az üzenetet egy QR-kódban rejtették el a csomagban. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.