A Libri elhagy ezer könyvet országszerte, és arra vár, hogy az olvasók megtalálják

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

“A Libri december 1-je és 24-e között megvalósuló kampányában könyvajándékokkal lepi meg az olvasás szerelmeseit. Nem kevesebb, mint 1000 könyvet rejt el országszerte, 20 vidéki városban és Budapesten, különleges helyszíneken, különleges csomagolásban, hogy átadhassa az idei év első karácsonyi ajándékát.” - írja közleményében a könyvkereskedő cég.

A könyvek piros karácsonyi díszcsomagolásán egy-egy olvasásélményre
utaló mondat áll.

Forrás: LibriFotó: anilakkus/anilakkus

Összesen 27 címet rejtenek el. A könyvekben minden megtaláló egy rövid ajánlót talál a Libri szakértőitől, amiben röviden felvázolják, hogy mi az, ami az adott könyvben számukra a legérdekesebb volt. A cég az oldalán egy térképet is közzé tett, amelynek segítségével az érdeklődők követhetik, hogy hol tart az 1000 ajándékkönyv elrejtése és megtalálása. A térkép folyamatosan frissül.

Az elrejtett könyvek között olyan művek vannak, mint Boldizsár Ildikó meséi, Agatha Christie Gyilkosság az Orient expresszen című krimije, Al Ghaoui Hesna frissen megjelent könyve, a Félj bátran, Radnóti Miklós másfél évtizednyi levelezése, Bödőcs Tibor íróparódiái, Elena Ferrante Új név története című műve, vagy Margaret Atwood disztópiája, A Szolgálólány meséje.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.