A Libri elhagy ezer könyvet országszerte, és arra vár, hogy az olvasók megtalálják

KÖNYV
2017 december 04., 16:24
comments 157

“A Libri december 1-je és 24-e között megvalósuló kampányában könyvajándékokkal lepi meg az olvasás szerelmeseit. Nem kevesebb, mint 1000 könyvet rejt el országszerte, 20 vidéki városban és Budapesten, különleges helyszíneken, különleges csomagolásban, hogy átadhassa az idei év első karácsonyi ajándékát.” - írja közleményében a könyvkereskedő cég.

A könyvek piros karácsonyi díszcsomagolásán egy-egy olvasásélményre
utaló mondat áll.

photo_camera Forrás: Libri Fotó: anilakkus/anilakkus

Összesen 27 címet rejtenek el. A könyvekben minden megtaláló egy rövid ajánlót talál a Libri szakértőitől, amiben röviden felvázolják, hogy mi az, ami az adott könyvben számukra a legérdekesebb volt. A cég az oldalán egy térképet is közzé tett, amelynek segítségével az érdeklődők követhetik, hogy hol tart az 1000 ajándékkönyv elrejtése és megtalálása. A térkép folyamatosan frissül.

Az elrejtett könyvek között olyan művek vannak, mint Boldizsár Ildikó meséi, Agatha Christie Gyilkosság az Orient expresszen című krimije, Al Ghaoui Hesna frissen megjelent könyve, a Félj bátran, Radnóti Miklós másfél évtizednyi levelezése, Bödőcs Tibor íróparódiái, Elena Ferrante Új név története című műve, vagy Margaret Atwood disztópiája, A Szolgálólány meséje.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.