Nem akarta elvinni őket a busz, jól megverték a sofőrt

bűnügy
2017 december 04., 16:04
comments 233

A Kaposvári Törvényszék ma kezdte el másodfokon tárgyalni három fiatal ügyét, akik korábban tökrészegen megvertek egy buszsofőrt, amiért az nem volt hajlandó elvinni őket - írja a sonline.hu

A 22, 21, illetve 26 éves férfiak Marcaliból Kelevízre akartak hazautazni az autóbusszal, de az ittasságuk miatt a buszvezető közölte velük, nem viszi el őket. Kinyitotta a busz ajtaját, hogy ezt elmondja nekik, a fiatalok azonban ennek ellenére is fel akartak szállni a buszra, ezért a sofőr a lépcsőn eléjük állt.

Ezután a fiatal férfiak szidalmazni, lökdösni, rángatni kezdték a sofőrt, majd elverték az utast, aki a segítségére sietett. Később a bírósági tárgyaláson kiderült, hogy annyira részegek voltak, hogy egyikük nem is emlékezett a történtekre.

A Marcali Járásbíróság 3 év 2 hónap, 3 év 6 hónap, illetve 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a vádlottakat, de az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, míg a vádlottak és védőik enyhítésért, ezért másodfokon is tárgyalni kezdték az ügyet. Egyikük ügyvédje szerint, ha a sofőr egyszerűen becsukta volna a busz ajtaját és elhajt, nem történik meg a bűncselekmény.

Az ügyben csak jövő héten hoz jogerős ítéletet a Kaposvári Törvényszék, mert az egyik vádlott elmeorvosi vizsgálatot kért önmaga ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.