Rétvári: Ha az MSZP nem zárt volna be négy kórházat, nem kéne most annyit várni a mammográfiai vizsgálatokra

November végén számolt be arról az RTL Klub Híradója, hogy Budapesten öt kórháznak is elromlott a mammográfiai vizsgálatot végző gépe, a szűrésre várókat a Szent Margit Kórházba irányítják. Az intézmény egyik ügyeletese szerint

a túlterheltség miatt csak januári időpontokat tudnak adni a bejelentkezőknek, de azok sem tarthatóak, mert az ő gépük is gyakran meghibásodik.

"Mennyit kell várni egy mammográfiai vizsgálatra?" tette fel a kérdést az Emmi vezetőjének hétfőn a Parlamentben a szocialista Kunhalmi Ágnes, aki megerősítette: érdeklődésére a nagyobb kórházak, szűrőállomások elismerték,

a most szűrésre jelentkezők január középére kapnak időpontot. 

A válaszadással megbízott Rétvári Bence államtitkár azontúl, hogy nem tagadta a helyzetet, elmondta, azóta minden kórház intézkedett a gépek javításáról, bérléséről. Majd hozzátette, ha a szocialisták nem zártak volna be négy kórházat, 

talán ma jobb lenne a mammográfiás helyzet Magyarországon.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.