Iránban, Oroszországban és Kínában tervez Ikarusokat gyártani Széles Gábor

gazdaság
2017 december 05., 05:58

A saját Magyar Hírlapjának adott interjúban jelentett be Széles Gábor, hogy amikor a hétvégén Iránban járt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel, nemcsak 1000 Ikarus busz szállításáról írt alá szerződést, hanem arról is tárgyalt, hogy az országban Ikarus-összeszerelő üzemet alapítsanak valamelyik helyi gyártóval. A milliárdos szerint néhány héten belül kiválaszthatják a partnercéget.

A további külföldi stratégiájáról annyit mondott, hogy megkezdték a tárgyalásokat az orosz partnerekkel, amelyről még nem árult el rész­leteket, de azért úgy vélte, egyre biztosabb, hogy a Kamaz lesz a cége partne­re. Kína legnagyobb autóbuszgyártójával, a Yinlonggal pedig a nyáron alapítottak vegyesvállalatot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.