Iránban, Oroszországban és Kínában tervez Ikarusokat gyártani Széles Gábor

gazdaság
2017 december 05., 05:58
comments 140

A saját Magyar Hírlapjának adott interjúban jelentett be Széles Gábor, hogy amikor a hétvégén Iránban járt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel, nemcsak 1000 Ikarus busz szállításáról írt alá szerződést, hanem arról is tárgyalt, hogy az országban Ikarus-összeszerelő üzemet alapítsanak valamelyik helyi gyártóval. A milliárdos szerint néhány héten belül kiválaszthatják a partnercéget.

A további külföldi stratégiájáról annyit mondott, hogy megkezdték a tárgyalásokat az orosz partnerekkel, amelyről még nem árult el rész­leteket, de azért úgy vélte, egyre biztosabb, hogy a Kamaz lesz a cége partne­re. Kína legnagyobb autóbuszgyártójával, a Yinlonggal pedig a nyáron alapítottak vegyesvállalatot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt