Keress rá a Google Mapsen Szentgáloskér községre, kattints a képekre, gördíts lefelé és meglátod a Totál Megkészülve Hortyogó Fickót!

TECH
2017 december 05., 11:27

Gábor mutatta meg, hogy melyik manapság a legjobb humoros kiadvány: hát a Google térképe. 

Ha például rákeresel a somogyi dombok között, a Balaton és Kaposvár között található Szentgáloskér községre, majd rákattintasz a monitor bal szélén látható fotókra, a bal szélen előugrik egy gördíthető képsorozat. Ha elkezdesz lefelé szkrollozni, nemsokára belebotlasz ebbe a pompás videóba:

A videón - ha jól értelmezem a látottakat - egy rokonszenves férfi küzd az istentelen szentgáloskéri másnapossággal. Ráadásul -ebből a szögből nézve - a fiatal Orbán Viktor ikertornyáról van szó.

Ez önmagában is pompás találat, ám nem elszigetelt eset. 

A jelenség oka az, hogy a Google tavaly úgy döntött: többé nem a megszüntetésre ítélt Panoramio fotóit társítja a Google Térkép helyszíneihez, hanem arra biztatja a felhasználókat, hogy közvetlenül oda töltsék fel a helyi vonatkozású képeiket és kis videóikat. Csakhogy a jelek szerint ez nem párosul szinte semmiféle szűréssel, így egyre több abszurd módon humoros kép és videó jelenik meg a térképen. 

Ha te is találtál vicces példákat, ne habozz, és küldd el nekem a linket a szilyl KUKAC 444.hu címre!

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.