Tárgyi bizonyíték lett rá, hogy Roy Moore mégiscsak ismerte legalább az egyik vádlóját

2017 december 5., kedd 10:36
84
Roy Moore 2017. szeptember 25-én, amikor még csak egy bigott, az amerikai Legfelsőbb Bíróságot is semmibe vevő bíróként, nem pedig szexuális ragadozóként volt ismert. Fotó: SCOTT OLSON/AFP

Donald Trump rendes hajnali twitteres ámokfutása során hétfőn teljes vállszélességgel beállt Roy Moore alabamai republikánus szenátorjelölt mögé. Moore-t öt nő is azzal vádolja, hogy fiatal korukban kéretlen szexuális ajánlatokkal zaklatta őket. Egyikük, Leigh Corfman még csak 14 éves volt, vagyis Moore próbálkozása még a pont beleegyezési korhatár kérdésében liberálisabbnak számító Alabamában is bűncselekménynek minősül. 

A többi áldozata már idősebb volt 16 évesnél, így Moore cselekedetei legfeljebb erkölcstelennek minősülnének.

Moore reakciója a kezdetben ennek megfelelően az volt, hogy csak a Corfmannal való ismeretségét tagadta, a többi vádlójáról, köztük a történtek idején 17 éves Debbie Wesson Gibsonról nem állította, hogy nem ismerte. De pár hete ez is változott. November 27-i kampánygyűlésén határozottan állította, hogy „a vádak teljes mértékig hazugok. Rosszindulatúak. Konkrétan, nem ismerem ezeket a nőket”. Két napra rá pedig megismételte, hogy „ nem ismerem ezeket a nőket, nem randiztam ezekkel a nőkkel, nem volt rosszhiszemű szexuális kapcsolatom senkivel”.

Ebben szinte biztosan hazudott, legalábbis egy nappal Trump teljes támogatásának bejelentése után - amire reagálva a republikánus pártközpont is újra Moore mögé állt, megnyitva neki a pártkasszát a kampányhoz - a Washington Post tárgyi bizonyítékkal állt elő. A már említett, a történtek idején 17 éves Debbie Wesson Gibson ugyanis a karácsony előtti nagytakarítás közben, a padláson pakolgatva rátalált egy régi dobozára, benne gimnáziumi végzős évében vezetett naplójára, amiben egy kézzel írt üdvözlőkártyát is talált.

„Boldog érettségit, Debbie! Személyesen szerettem volna átadni neked ezt az üdvözlőlapot. Tudom, hogy bármiben sikeres leszel, amihez csak kezdesz. Roy” 

- áll a lapon, amire Debbie saját kezűleg még ráírta, hogy milyen inspirációs forrás számára öreg barátja, az akkor már harmincas éveit taposó sikeres ügyész.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt