Ferenc pápa nem szeretné, ha Trump elismerné Jeruzsálemet Izrael fővárosaként

külföld
2017 december 06., 11:08
comments 117

A pápa szokásos, szerda reggeli audienciáján beszélt Jeruzsálem helyzetéről, pontosabban arról, hogy mit gondol Donald Trump terveiről. Az amerikai elnök várhatóan szerdán jelenti be az Egyesült Államok izraeli nagykövetségének Jeruzsálembe költöztetését és/vagy Izrael fővárosaként ismeri el Jeruzsálemet.

Ferenc pápa szerdai audienciáján kifejtette a lépéssel kapcsolatos aggályait, és arra szólította fel az érintett feleket, „tartsák tiszteletben a város status quo-ját”. Elismételte korábbi véleményét, miszerint a térségben csak a párbeszéd teremthet békét. (via AFP)

Arról, hogy a döntés hogyan robbanthat ki egy újabb közel-keleti válságot, itt írtunk hosszabban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.