Jobbik: Kérdéses az indulásunk a választáson

Vona Gábor és Volner János a parlamentben 2017. október 3-ánFotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Volner János alelnök tartott rendkívüli sajtótájékoztatót azok után, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) közleményt adott ki és azt állítja: a párt 2017 első félévében 331 millió 660 ezer forint tiltott támogatást fogadott el. 

A közlemény nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásról szól, ami alapján nyilvánvaló, hogy Simicska Lajos plakáthelyeinek kedvezményes használatát kéri számon az ÁSZ.  

A Jobbik szerdán rendkívüli elnökségi ülésen tárgyalta az esetet. Volner ezt követően a sajtótájékoztatón pedig arról beszélt, hogy a számvevőszék a tiltott támogatásnak megfelelő büntetést szabott ki a Jobbikra, így összesen 660 millió forint megfizetését várják a párttól. 

Volner szerint nyilvánvaló, hogy politikai támadás alatt állnak, amit mutat, hogy az a Domokos László vezeti a számvevőszéket, aki hosszú időn keresztül fideszes országgyűlési képviselő volt. 

A Fidesz a Jobbik szerint mindent elkövet és minden állami szervet felhasznál, hogy ellehetetlenítse és kizárja a demokratikus versenyből, mivel lényegében minden kampányra fordítandó anyagi erőforrásukat le akarják foglalni.  

"Kérdésessé vált, hogy a Jobbik részt tud-e venni a jövő tavasszal tartandó választásokon, mivel a Fidesz az általa irányított pártállami számvevőszék az erre fordítandó forrásokat elvette. Nem tudjuk finanszírozni sem a politikai, sem a kampánytevékenységünket a tavaszi választások előtt" 

- mondta Volner, aki szerint adminisztratív úton akadályozták a pártot az adatszolgáltatásban, és hiába vitte személyesen az iratokat a számvevőszék székházához, nem voltak hajlandóak azokat feldolgozni.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.