Jobbik: Kérdéses az indulásunk a választáson

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell
Vona Gábor és Volner János a parlamentben 2017. október 3-ánFotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Volner János alelnök tartott rendkívüli sajtótájékoztatót azok után, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) közleményt adott ki és azt állítja: a párt 2017 első félévében 331 millió 660 ezer forint tiltott támogatást fogadott el. 

A közlemény nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásról szól, ami alapján nyilvánvaló, hogy Simicska Lajos plakáthelyeinek kedvezményes használatát kéri számon az ÁSZ.  

A Jobbik szerdán rendkívüli elnökségi ülésen tárgyalta az esetet. Volner ezt követően a sajtótájékoztatón pedig arról beszélt, hogy a számvevőszék a tiltott támogatásnak megfelelő büntetést szabott ki a Jobbikra, így összesen 660 millió forint megfizetését várják a párttól. 

Volner szerint nyilvánvaló, hogy politikai támadás alatt állnak, amit mutat, hogy az a Domokos László vezeti a számvevőszéket, aki hosszú időn keresztül fideszes országgyűlési képviselő volt. 

A Fidesz a Jobbik szerint mindent elkövet és minden állami szervet felhasznál, hogy ellehetetlenítse és kizárja a demokratikus versenyből, mivel lényegében minden kampányra fordítandó anyagi erőforrásukat le akarják foglalni.  

"Kérdésessé vált, hogy a Jobbik részt tud-e venni a jövő tavasszal tartandó választásokon, mivel a Fidesz az általa irányított pártállami számvevőszék az erre fordítandó forrásokat elvette. Nem tudjuk finanszírozni sem a politikai, sem a kampánytevékenységünket a tavaszi választások előtt" 

- mondta Volner, aki szerint adminisztratív úton akadályozták a pártot az adatszolgáltatásban, és hiába vitte személyesen az iratokat a számvevőszék székházához, nem voltak hajlandóak azokat feldolgozni.  

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.