Még idén elkezdődhet a veronai buszbaleset pere Olaszországban

Várhatóan még idén elkezdődik a 17 halálos áldozattal járó veronai buszbalesettel kapcsolatos büntetőper egy olasz bíróságon - írta az atv.hu. Közben az áldozatok családtagjai nyílt levelet írtak a buszt üzemeltető társaság vezetőinek és dolgozóinak, ebben összegzik mindazt, amit a baleset óta megtudtak.

„Nyíltan felszólítjuk a Pizolit Kft. dolgozóit, hogy felelősségük tudatában tegyék meg azokat a lelkiismereti lépéseket, amit idáig nem tettek meg” - áll a levélben, melynek írói szerint a buszos cég bűnszövetkezetet működtet a pótüzemanyag-tartályok beszerelésével. A szülők felhozzák, hogy a buszos cég vezetője a baleset után még hetekig tagadta a póttartályok létezését is.

„Óriási papírmunkának kell állni a háttérben, hogy ezt legálisan tudják működtetni. Ahogy a törvényeket ismerjük, jövedéki adónak számít a benzin. Átlépni a határt plusz tartállyal nem lehet. A jogszabályok értelmében annyi benzint lehet átvinni, ami a hivatalos tartály, plusz 100 liter” - mondta az ATV-nek az egyik gyászoló szülő, Krizsány László.

„Tudjuk, hogy az első vizsgálat nagyon gyorsan megtörtént a baleset után, akkor megtalálták a póttartályokat a Pizolit autóbuszaiban, majd egy második vizsgálat következett néhány nap múlva, amikor már az összes tartály ki volt szerelve. Természetesen nagyon leleményesek voltak a hatóság szakemberei, egy kiskunfélegyházi hulladéktelepen megtalálták a már éppen préselés alatt álló póttartályokat.”

A szülők nem értik azt sem, hogy a feltárt szabálytalanságok ellenére miért nem korlátozták a buszt üzemeltető cég működését. (atv.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.