Még idén elkezdődhet a veronai buszbaleset pere Olaszországban

2017 december 6., szerda 5:37
83

Várhatóan még idén elkezdődik a 17 halálos áldozattal járó veronai buszbalesettel kapcsolatos büntetőper egy olasz bíróságon - írta az atv.hu. Közben az áldozatok családtagjai nyílt levelet írtak a buszt üzemeltető társaság vezetőinek és dolgozóinak, ebben összegzik mindazt, amit a baleset óta megtudtak.

„Nyíltan felszólítjuk a Pizolit Kft. dolgozóit, hogy felelősségük tudatában tegyék meg azokat a lelkiismereti lépéseket, amit idáig nem tettek meg” - áll a levélben, melynek írói szerint a buszos cég bűnszövetkezetet működtet a pótüzemanyag-tartályok beszerelésével. A szülők felhozzák, hogy a buszos cég vezetője a baleset után még hetekig tagadta a póttartályok létezését is.

„Óriási papírmunkának kell állni a háttérben, hogy ezt legálisan tudják működtetni. Ahogy a törvényeket ismerjük, jövedéki adónak számít a benzin. Átlépni a határt plusz tartállyal nem lehet. A jogszabályok értelmében annyi benzint lehet átvinni, ami a hivatalos tartály, plusz 100 liter” - mondta az ATV-nek az egyik gyászoló szülő, Krizsány László.

„Tudjuk, hogy az első vizsgálat nagyon gyorsan megtörtént a baleset után, akkor megtalálták a póttartályokat a Pizolit autóbuszaiban, majd egy második vizsgálat következett néhány nap múlva, amikor már az összes tartály ki volt szerelve. Természetesen nagyon leleményesek voltak a hatóság szakemberei, egy kiskunfélegyházi hulladéktelepen megtalálták a már éppen préselés alatt álló póttartályokat.”

A szülők nem értik azt sem, hogy a feltárt szabálytalanságok ellenére miért nem korlátozták a buszt üzemeltető cég működését. (atv.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt