Moszkva szerint Trump a tűzzel játszik

Fotó: MANDEL NGAN/AFP

"Donald Trump amerikai elnök a tűzzel játszik azzal, hogy hivatalosan Izrael fővárosának ismerte el Jeruzsálemet"

- idézi az MTI  az orosz parlament alsóháza külügyi bizottságának elnökét, Leonyid Szluckijt, aki azután nyilatkozott, hogy Donald Trump bejelentette: az Egyesült Államok elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosaként. 

Szluckij szerint a bejelentés teljesen ellentétes irányú a közel-keleti rendezésének eddigi koncepciójával és törékennyé teszi a helyzetet, akár robbanáshoz is vezethet a palesztin-izraeli konfliktusban, Amerika önkényesen foglalt állást egy olyan kérdésben, amit a nemzetközi közösség nem véletlenül tart az egyik legvitatottabb nemzetközi dilemmának. Szluckij azt is mondta, hogy Trump adminisztrációja "semmibe veszi a palesztinok és a nemzetközi közösség véleményét, beleértve a saját szövetségeseiét". 

Korábban Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes nyilatkozott a kérdésben, óvatosságra intette az amerikai külügyet, és figyelmeztetett, hogy "Jeruzsálem izraeli fővárosként való elismerése nem segíti elő a palesztin-izraeli konfliktus rendezését". 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.