Stratégiai nehézbombázót gyakorlatoztat az USA Kim Dzsongun orra előtt

Az amerikai hadsereg egy B-1B Lancer stratégiai nehézbombázót röptetett el Dél-Korea fölött egy hadgyakorlaton. A gép egy mező lebombázását szimulálta egy Észak-Koreával szomszédos déli tartományban.

Bár a közös amerikai-dél-koreai hadgyakorlatról már Észak-Korea legutóbbi rakétatesztje előtt megállapodtak, B-1B Lancer bevetése szakértők szerint már nyílt üzenet Észak-Koreának, miután Kim Dzsongun telekürtölte a világot azzal, hogy interkontinentális ballisztikus rakétáikkal az USA bármelyik részét elérik.

A hadgyakorlaton egyébként több mint 200 repülőgép és több ezer katona vett részt.

Az akciót Észak-Korea „nukleáris háború kirobbantására irányuló provokációnak” nevezte. (BBC)

(A címlapi képen egy B-1B Lancer van, a forrás a Wikipédia.)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.