Terrormerényletet terveztek a brit miniszterelnök ellen

Több 444 videó?
Szeretném

A brit elhárításért felelős MI5 és a rendőrség közös erővel leleplezett és meghiúsított egy merényletet, amit iszlamisták terveztek elkövetni Theresa May miniszterelnök ellen. Az rendelkezésre álló adatok szerint a terroristák a Downing Streeten lévő miniszterelnöki rezidenciát próbálták volna megtámadni, és ott ölték volna meg a miniszterelnököt. Meg nem erősített jelentések szerint bombát robbantottak volna a rezidencia közelében, majd késekkel is az ott lévőkre és a járókelőkre támadtak volna.

Az ügyben szerdán reggel hallgat meg a bíróság egy 20 éves gyanúsítottat, akinek a hírek szerint lett volna egy társa is, egy 21 éves férfi, akit csak később, november végén vettek őrizetbe.

A meghiúsított merényletről szóló hírek nem sokkal azután kerültek nyilvánosságra, hogy kiderült: a brit titkosszolgálat jó eséllyel megakadályozhatta volna a májusi manchesteri terrortámadást, de hibáztak, mert „rosszul értelmeztek” egy információt a robbantóról. Abban a terrortámadásban 22 ember halt meg. (Financial Times)