Thuróczy Szabolcs és Elek Ferenc a csillagot is lenéptáncolják az égről

színház
2017 december 06., 12:43
comments 37

Jövő héten mutatják be Pintér Béla legújabb, Ascher Tamás Háromszéken című darabját. Az előadásban különösen fontos szerepe lesz a néptáncnak és a népzenének, ami ismeretlen terep a Katona művészei számára - írja a színház arról a promóvideóról, amelyből az is kiderül, hogyan bírják a színészek a napi 3-4 órás táncpróbákat.

link Forrás

Pintér Bélának a néptánc tényleg régi szenvedélye, kutatta is Erdélyben a témát. Az új előadás ihletője egy egészen sajátos Heti Válasz-cikk volt, amely A bajnok bemutatója után számon kérte Pintért, hogy miért egy fideszes politikus életéről írt színdarabot, miért nem inkább a Katona igazgatója, Máté Gábor nőügyeiről. Amire Pintér azt mondta, hogy jó, akkor megírja azt is, és bemutatja Máté Gábor színházában. De az Ascher Tamás Háromszéken azért nem csak a nőügyekről fog szólni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.