A világörökség része lett a nápolyi pizza

Felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségének listájára a nápolyi pizzakészítés, írja Guardian. A dél-koreai Csedzsu szigetén ülésező világörökségi bizottság csütörtökön döntött a felvételről. A mai nap még többek közt a német orgonaépítészetről, és a "a népzenei hagyományokon nyugvó görög városi zenéről" határoznak majd. 

Fotó: TIZIANA FABI/AFP

Kétmillióan írták alá a világörökségi listára kerülést támogató petíció, mondta a Nápolyi Pizzakészítők Egyesületének vezetője, Sergio Miccu. Igaz, Miccu korábban megígérte: ingyen osztanak pizzát, ha felveszik a készítési módot a szellemi kulturális örökség listára.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.