Agyi elváltozást mutattak ki a kubai követségen hangtámadást szenvedett diplomatáknál

2017 december 7., csütörtök 5:36
45

Az AP számolt be arról szerdán, hogy a havannai amerikai nagykövetségen megbetegített dolgozóknál agyi elváltozást mutattak ki az orvosok. A hírügynökség szerint a vizsgálatok azt mutatták ki, hogy változás állt be az agysejtek közötti információáramlást segítő fehérállományukban. 2016 vége és 2017 augusztusa között a havannai kirendeltség 24 munkatársa panaszkodott fejfájásra és rosszullétre, valamint szenvedett enyhe agykárosodást vagy akár tartós, súlyos halláskárosodást. Hogy mindüknél kimutatták-e az agyi elváltozást, nem tudni.

Az Egyesült Államok havannai nagykövetsége. Fotó: Yamil Lage / AFP

A legfrissebb fejlemények után az ügyben eljáró nyomozók azt állítják: a hangtámadás csak mellékterméke volt a valódi támadásnak. Igaz, azt nem tudják még, hogy ez pontosan mi volt, és hogyan működött. Egyelőre azt sem tudják, hogy az agyi elváltozás összefüggésben áll-e a nagykövetségen dolgozók más tüneteivel. Az AP megjegyzi: a diplomaták többsége már teljesen rendbejött, többen újra munkába álltak. Negyedüknél mutatkoznak tartósnak a tünetek. (AP, Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt