Agyi elváltozást mutattak ki a kubai követségen hangtámadást szenvedett diplomatáknál

Az AP számolt be arról szerdán, hogy a havannai amerikai nagykövetségen megbetegített dolgozóknál agyi elváltozást mutattak ki az orvosok. A hírügynökség szerint a vizsgálatok azt mutatták ki, hogy változás állt be az agysejtek közötti információáramlást segítő fehérállományukban. 2016 vége és 2017 augusztusa között a havannai kirendeltség 24 munkatársa panaszkodott fejfájásra és rosszullétre, valamint szenvedett enyhe agykárosodást vagy akár tartós, súlyos halláskárosodást. Hogy mindüknél kimutatták-e az agyi elváltozást, nem tudni. 

Az Egyesült Államok havannai nagykövetsége.Fotó: Yamil Lage / AFP

A legfrissebb fejlemények után az ügyben eljáró nyomozók azt állítják: a hangtámadás csak mellékterméke volt a valódi támadásnak. Igaz, azt nem tudják még, hogy ez pontosan mi volt, és hogyan működött. Egyelőre azt sem tudják, hogy az agyi elváltozás összefüggésben áll-e a nagykövetségen dolgozók más tüneteivel. Az AP megjegyzi: a diplomaták többsége már teljesen rendbejött, többen újra munkába álltak. Negyedüknél mutatkoznak tartósnak a tünetek. (AP, Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.