Az állam nem tartja helyesnek, ha a gyerek vegetariánus

A vegetáriánus étkeztetés nem engedhető meg egyik korcsoportban sem

- az Index cikke szerint az emberminisztérium három évvel ezelőtt rendeletben tiltotta meg, hogy a gyerekek vegetáriánus menüt kérjenek az iskolában.

A dolgot annyira komolyan veszik, hogy nem csak a fehérjebevitel van előírva általában, hanem kifejezetten állati fehérjéről szólnak a szabályok. Tehát valaki valamilyen húst nem ehet például orvos által igazolt okból vagy vallási okok miatt, akkor neki is állati fehérjével kell kipótolni az étkezéseit. Ez persze a legdurvábban csak a vegánokat érint, érintené, a sima vegetariánusok azért, tojást, tejet, vajat, szóval állati fehérjét azért fogyasztanak.

Ezzel együtt a cikkben leírt történeket alapján húsmentes ebédet szerezni az iskolában nagyon körülményes, ezért sok szülő (és gyerek) elengedi a dolgot, és az undorát / lelkiismeretét legyőzve megeszi a húst.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.