Az állam nem tartja helyesnek, ha a gyerek vegetariánus

gasztronómia
2017 december 07., 13:53
comments 460

A vegetáriánus étkeztetés nem engedhető meg egyik korcsoportban sem

- az Index cikke szerint az emberminisztérium három évvel ezelőtt rendeletben tiltotta meg, hogy a gyerekek vegetáriánus menüt kérjenek az iskolában.

A dolgot annyira komolyan veszik, hogy nem csak a fehérjebevitel van előírva általában, hanem kifejezetten állati fehérjéről szólnak a szabályok. Tehát valaki valamilyen húst nem ehet például orvos által igazolt okból vagy vallási okok miatt, akkor neki is állati fehérjével kell kipótolni az étkezéseit. Ez persze a legdurvábban csak a vegánokat érint, érintené, a sima vegetariánusok azért, tojást, tejet, vajat, szóval állati fehérjét azért fogyasztanak.

Ezzel együtt a cikkben leírt történeket alapján húsmentes ebédet szerezni az iskolában nagyon körülményes, ezért sok szülő (és gyerek) elengedi a dolgot, és az undorát / lelkiismeretét legyőzve megeszi a húst.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.