Ismeretterjesztő kiadványra kértek a kéményseprők ötvenmilliót az MVM-től, nem kaptak

politika
2017 december 07., 06:43
comments 56

Miután Áder János sem tudott hatni az Országgyűlésre, és az októberben megszavazta a kötelező kéményellenőrzések eltörlését, a Kéményseprők Országos Szakszervezete úgy döntött, hogy ingyenes kiadványban hívja fel a lakosság figyelmét a szén-monoxid-mérgezések megelőzésére. Az ismeretterjesztő füzet elkészítéséhez az állami tulajdonú Magyar Villamos Művektől kértek segítséget. A szervezet elnöke, Vámos Csaba a HírTV-nek elmondta, hogy

„hétfőn megkaptuk az MVM Zrt.-nek a rövid válaszát, amelyet nem nagyon tudtunk mire vélni, amelyben azzal indokolták a támogatási kérelmünk elutasítását, hogy ez a társadalmi felelősségvállalási politikájukba nem illeszthető bele.”

A Villamos Művek tavaly félmilliárdot adott a CÖF-nek, ennek alig tíz százalékára, ötvenmillióra pályáztak a kéményseprők. Vámos hozzátette

„az egy jó ötlet lesz a részemre, hogy a későbbiekben akár akkor a Soros-alapítványhoz forduljak, mert számomra teljesen mindegy, hogy honnan fogok tudni ehhez támogatást szerezni.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.