Németh Szilárd pert vesztett az Eötvös Károly Intézet ellen, miután azt mondta, „sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kaptak Sorostól, mint amennyit feltüntettek

2017 december 7., csütörtök 15:21
120

Az Eötvös Károly Intézet (Ekint) közleménye szerint a civil szervezet múlt pénteken a Fővárosi Törvényszéken első fokon pert nyert Németh Szilárd Fidesz-alelnök ellen.

Azért perelték be Némethet, mert az március 17-én a Mandinernek azt nyilatkozta, hogy az Ekint a közhasznúsági jelentésében meghatározottnál „sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kapott Soros György alapítványaitól, és azt is mondta, hogy mindezt a nemzetbiztonsági szolgálatoktól a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén ellenzéki képviselők jelenlétében hallotta.

Németh Szilárd a bíróságon az Ekint jó hírnevét sértő állításait nem tudta bizonyítani, nyilvánosan meg kell követnie a szervezetet, és 350 ezer forint sérelemdíjat is fizetnie kell.

„Híresztelése azért is fenyegető, mert jogszerűen csakis bűncselekménnyel, illetve terrorgyanúval illetett személyeket, gonosztevőket szabad lehallgatni” – áll a közleményben, ami felidézi, hogy Szél Bernadett, a nemzetbiztonsági bizottság tagja korábban elmondta, hogy a bizottság jegyzőkönyvei szerint az Ekintről a bizottság ülésein szó sem esett.

A közleményben egy vicces részlet is szerepel a Fidesz által pénzelt Alapjogokért Központtal kapcsolatban. A közlemény szerint ugyanis a „Németh Szilárd ügyvédje által benyújtott, alapvető számítási hibákat tartalmazó, elektronikus levél formátumú okirati »bizonyítéknak« a feladója Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ elnöke”, és „a levél írója egyébként Németh Szilárdot »Sziszikének« nevezi”.

A képen látható személy neve: Sziszike

Az Alapjogokért Központnak egyébként a küldetésnyilatkozata szerint „célja a jogállami működéssel és alapjogvédelemmel kapcsolatos tudományos kutatás és elemzés”, és a szervezet papíron „elkötelezett az alapvető jogállami értékek, a hagyomány és a szabadság kultúrája iránt”. :D

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt