Az Alapjogokért Központ „civil szervezet” igazgatója megmosolyogta, hogy kormányközelinek nevezik őket, majd elárulta, honnan van pénzük

POLITIKA
2017 április 13., 14:46

Az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorának szerdai adására elment Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, hogy arról beszéljen, miért javasolja a 2013-ban alapított szervezet, hogy meg kellene fontolni Magyarország kilépését az emberi jogi egyezményből. (Ugyanezt pedzegette egyébként Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető is.)

Csakhogy a beszélgetés elején a magát a Facebookon NGO-ként (non-governmental organization), magyarul nemkormányzati szervezetként definiáló Alapjogokért Központ igazgatója elmondta, hogy bár a szervezet abszolút nemzeti szuverenitásban hívő, konzervatív intézet, és a kormány legtöbb lépését jónak látják közjogi értelemben, mégis megmosolyogja, amikor kormánypártinak nevezik a szervezetet. Erre Baló György megkérdezte, hogy miért, ki finanszírozza a szervezetet. A jelenet csodálatosan viccesre sikerült:

link Forrás

Ha valakinek nincs 1,5 perce, annak elárulom, mit válaszolt Szánthó:

„A Polgári Magyarországért Alapítvány, ez a Fidesznek a pártalapítványa, illetve többek között jegybanki alapítvány is, és én személy szerint nagyon büszke vagyok rá, hogy akár Balog Zoltán, akár Kövér László, akár Matolcsy György támogatásra érdemesnek tart minket.”

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.