Válságtanácskozást tart a Jobbik, miután a párt „anyagilag megsemmisült”

POLITIKA
2017 december 07., 14:40
comments 580
photo_camera Fotó: Halász Júlia

Egész nap rendkívüli megbeszéléseket tart a Jobbik, miután 660 millió forintos büntetést kaptak az Állami Számvevőszéktől - írja a Magyar Nemzet. Most úgy néz ki, a büntetés miatt a pártnak nem marad pénze a kampányra, és kérdéses, hogy egyáltalán el tudnak-e indulni a 2018-as választáson.

Mirkóczki Ádám szóvivő úgy fogalmazott az MTI tudósítása szerint, hogy a párt „anyagilag megsemmisült”. (Volner János frakcióvezető pedig azt mondta, teljes a padlássöprés.) „Már régen egy olyan országban élünk, ahol sok mindenről lehet beszélni, csak tiszta közéletről, a demokratikus rendszerek jogszerű működéséről és egészséges politikai versenyről nem” - mondta Mirkóczki a Magyar Nemzetnek.

Az ATV-ben megkérdezték a szóvivőtől azt is, hogy Simicska Lajos nem fizeti-e ki a büntetést, mire Mirkóczki azt mondta, nincsenek olyan kapcsolatban.

Az Állami Számvevőszék szerdán adott ki közleményt arról, hogy a párt 2017 első félévében 331 millió 660 ezer forint tiltott támogatást fogadott el - ez nyilvánvalóan Simicska Lajos plakáthelyeinek kedvezményes használatáról szól.

Csütörtökön a Hír tévé megkérdezte Harrach Pétert, a KDNP frakcióvezetőjét, hogy nem tartja-e problémásnak, hogy a hatóságok most lecsapnak a Jobbikra, de amikor Simicska Lajos még a Fideszt segítette ugyanilyen kedvezményekkel, akkor nem történt semmi. Harrach pedig azt mondta,

őket ez nem zavarja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.