Válságtanácskozást tart a Jobbik, miután a párt „anyagilag megsemmisült”

Fotó: Halász Júlia

Egész nap rendkívüli megbeszéléseket tart a Jobbik, miután 660 millió forintos büntetést kaptak az Állami Számvevőszéktől - írja a Magyar Nemzet. Most úgy néz ki, a büntetés miatt a pártnak nem marad pénze a kampányra, és kérdéses, hogy egyáltalán el tudnak-e indulni a 2018-as választáson.

Mirkóczki Ádám szóvivő úgy fogalmazott az MTI tudósítása szerint, hogy a párt „anyagilag megsemmisült”. (Volner János frakcióvezető pedig azt mondta, teljes a padlássöprés.) „Már régen egy olyan országban élünk, ahol sok mindenről lehet beszélni, csak tiszta közéletről, a demokratikus rendszerek jogszerű működéséről és egészséges politikai versenyről nem” - mondta Mirkóczki a Magyar Nemzetnek.

Az ATV-ben megkérdezték a szóvivőtől azt is, hogy Simicska Lajos nem fizeti-e ki a büntetést, mire Mirkóczki azt mondta, nincsenek olyan kapcsolatban.

Az Állami Számvevőszék szerdán adott ki közleményt arról, hogy a párt 2017 első félévében 331 millió 660 ezer forint tiltott támogatást fogadott el - ez nyilvánvalóan Simicska Lajos plakáthelyeinek kedvezményes használatáról szól.

Csütörtökön a Hír tévé megkérdezte Harrach Pétert, a KDNP frakcióvezetőjét, hogy nem tartja-e problémásnak, hogy a hatóságok most lecsapnak a Jobbikra, de amikor Simicska Lajos még a Fideszt segítette ugyanilyen kedvezményekkel, akkor nem történt semmi. Harrach pedig azt mondta,

őket ez nem zavarja.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.