A honvédség szárazföldi tűztámogatásának erősítéséről és légvédelmi fejlesztéséről döntött a kormány

hadsereg
2017 december 08., 18:21
comments 302

10 milliárdos pénzügyi keretek biztosításával döntött a kormány a Magyar Honvédség szárazföldi tűztámogatásának megerősítéséről meg a légtérellenőrző és légvédelmi rendszerek fejlesztéséről – derült ki a Magyar Közlönyből.

A szárazföldi csapatok tűztámogatásának növelésével kapcsolatos feladatokhoz való előzetes hozzájárulás címén a 2017-2019. költségvetési évek előirányzatait érintően legfeljebb 10 milliárd forintot fordítanak. Ezt a keretet a Magyar Honvédség tűztámogató képességének fejlesztésére, a szárazföldi csapatok tűztámogatásának növelése érdekében szükséges tüzérségi eszközök és lőszerek beszerzése fordítja a Honvédelmi Minisztérium.

Szintén a Magyar Közlönyben jelent meg a „Magyar Honvédség légtérellenőrző és légvédelmi rendszere azonosítási képességének hosszú távú biztosításával kapcsolatos feladatokhoz történő előzetes hozzájárulásról” szóló határozat. Eszerint a Magyar Honvédség szükségleteinek megfelelő korszerű katonai rádiólokációs azonosító berendezés meg a kapcsolódó logisztikai támogatási és szolgáltatási feladatok beszerzése érdekében 2018-2023. költségvetési év előirányzatait érintően szintén legfeljebb 10 milliárd forintos kötelezettségvállalást hagyott jóvá a kormány. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.