A honvédség szárazföldi tűztámogatásának erősítéséről és légvédelmi fejlesztéséről döntött a kormány

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

10 milliárdos pénzügyi keretek biztosításával döntött a kormány a Magyar Honvédség szárazföldi tűztámogatásának megerősítéséről meg a légtérellenőrző és légvédelmi rendszerek fejlesztéséről – derült ki a Magyar Közlönyből.

A szárazföldi csapatok tűztámogatásának növelésével kapcsolatos feladatokhoz való előzetes hozzájárulás címén a 2017-2019. költségvetési évek előirányzatait érintően legfeljebb 10 milliárd forintot fordítanak. Ezt a keretet a Magyar Honvédség tűztámogató képességének fejlesztésére, a szárazföldi csapatok tűztámogatásának növelése érdekében szükséges tüzérségi eszközök és lőszerek beszerzése fordítja a Honvédelmi Minisztérium.

Szintén a Magyar Közlönyben jelent meg a „Magyar Honvédség légtérellenőrző és légvédelmi rendszere azonosítási képességének hosszú távú biztosításával kapcsolatos feladatokhoz történő előzetes hozzájárulásról” szóló határozat. Eszerint a Magyar Honvédség szükségleteinek megfelelő korszerű katonai rádiólokációs azonosító berendezés meg a kapcsolódó logisztikai támogatási és szolgáltatási feladatok beszerzése érdekében 2018-2023. költségvetési év előirányzatait érintően szintén legfeljebb 10 milliárd forintos kötelezettségvállalást hagyott jóvá a kormány. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.