A Posta tagadja, hogy központi utasításra nem dobják be a levelet a ládába a postások

gazdaság
2017 december 08., 09:25
comments 197

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben tagadta a Magyar Posta az RTL Klub Híradójának értesüléseit arról, hogy a postások a karácsonyi időszakban központi utasításra nem kézbesítik a levélküldeményeket. Közleményük szerint a postásoknak a jogszabályok szerint "lehetőségük van" arra, hogy ne kézbesítsék a leveleket.

Példaként a 324x229x24 mm-nél nagyobb, közönséges küldeményként feladott leveleket hozták fel, ezeket ugyanis az áprilistól hatályos 81/2017 kormányrendelet alapján "mellőzheti" a postás a kézbesítést. Mint írták, ilyen méretű küldeményt itthon csak csomagként lehet feladni, "így ezek házhoz kézbesítése más csomagokkal együtt a szokott módon történik". Ez magyarul azt jelenti, hogy a Posta csak értesítőt küld, az ügyfél pedig maga mehet a csomagjáért. Még magyarabbul: nem kézbesítik, már ha mereven ragaszkodunk a "kézbesítés" kifejezés jelentéséhez.

A Posta közleménye szerint az valóban igaz, hogy a karácsonyi időszakban nagyobb a munkateher a postásokon, "ezért is fordulhatott elő, hogy munkatársunk félreérthetően válaszolt a feltett kérdésre". Azt is elismerték, hogy a posták "tele vannak csomagokkal", ezért "sajnos előfordulhat, hogy a megszokottnál többet kell várakozni egyes postákon" a csomagok átvételére. Azt viszont továbbra is állítják, hogy "a Posta felkészült" a megemelkedő csomagforgalomra.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.