Irodában repkedő drónnal küldené haza a túlórázókat egy japán cég

Egy japán cég azt tervezi, hogy irodákban repkedő drónokkal fogja rávenni az alkalmazottait, hogy hagyják abba a túlórát és menjenek haza - írja a BBC. A drón munkaidő után repkedne az irodában, és olyan zenét játszana, amelyeket a japán boltokban szokás hallani zárás előtt.

“Nem igazán tudsz dolgozni, ha arra gondolsz, hogy mindjárt megjelenik” - nyilatkozta a drónt fejlesztő cég, a Taisei igazgatója. A cég jövő áprilisban kezdi tesztelni a drónt a saját irodájában.

A BBC által megkérdezett szakértő szerint azonban a drón aligha fog segíteni. Japánban évtizedes problémát jelent az, hogy az emberek “túldolgozzák” magukat, még külön szavuk is van arra, ha valaki belehal a túlórába. A szakértő szerint ennek a jelenségnek az okait sokkal mélyebben érdemes keresni, például a japánok munkakultúrjában, amely megtiltja az alkalmazottak számára, hogy a főnök előtt menjenek haza. A drón pedig csak arra jó, hogy a cégek elhitessék, kezdenek valamit ezzel a jelenséggel. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.