Ismeretlen fegyveresek legalább 14 ENSZ-békefenntartót megöltek Kongóban

háború
2017 december 08., 15:48

Legalább 14 ENSZ-békefenntartó meghalt, és több mint 40 megsebesült ismeretlen fegyveresek támadásában a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti fekvésű Észak-Kivu tartományában – közölte Farhán Hak, az ENSZ-főtitkár helyettes szóvivője.

Jean-Pierre Lacroix, a világszervezet békefenntartókért felelős tisztségviselője korábban pontos számok nélkül csak annyit közölt, hogy a csütörtök éjszaka végrehajtott támadásban a kongói ENSZ-misszió (MONUSCO) „nagyszámú” kéksisakosa halt vagy sebesült meg.

A MONUSCO, ami az ENSZ legnagyobb békefenntartó küldetése, 1999 óta van jelen a Kongói Demokratikus Köztársaságban. A misszióban kb. 19 ezer fő teljesít szolgálatot, alapvető feladatuk a polgári lakosság védelme. A fő hozzájárulók: India, Banglades, Tanzánia, Dél-Afrika, Uruguay, Nepál, Egyiptom, Marokkó, Pakisztán, Ghána. (MTI, Wikipedia)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.