Kokainozás miatt nem játszhat a foci-vébén a Bayern egykori középcsatára

Fotó: By Agência Brasília - Campeonato Carioca - Fluminense x Flamengo, CC BY 2.0,

A FIFA fegyelmi bizottsága doppingvétség miatt egy évre eltiltotta a perui Paolo Guerrerót, aki így lemarad a jövő nyári világbajnokságról és jó eséllyel vége a karrierjének is, mivel már 33 éves. A csatárt még november 3-án, az Új-Zéland elleni pótselejtező előtt függesztették fel, miután az október 5-i, argentinok elleni Buenos Aires-i meccs után megbukott a doppingvizsgálaton. Az eltiltása is november 3-ától kezdve ketyeg.

Guerrero volt az utóbbi évek egyik legsikeresebb perui játékosa: 18 éves korában hagyta el az országot és igazolt a Bayern Münchenhez. A második csapatnál szórta a gólokat, aztán két évet töltött az első keretnél, de az igazi áttörés elmaradt, bár 10 gólt azért így is lőtt. Ez volt egyébként a perui futball müncheni aranykora, Guerrero ugyanis együtt játszhatott honfitársával Claudio Pizarróval. 

A karrierje elvileg legjobb hat évét ezután Hamburgban töltötte, ahol stabil, bár a gólokat sosem vadul szóró Bundesliga-csatár lett belőle. A karrierje akkor durrant be mégis igazán, amikor 2012-ben, 28 évesen Brazíliába szerződött. Mind a Corinthinas, mind mostani csapata, a Flamengo színeiben gyakran volt eredményes. Mostanáig.

A döntés nagy csapás a vb-döntőben utoljára 1982-ben játszó Perunak, hiszen Guerrero volt a csapat toronymagas gólrekordere és legjobb játékosa. Ezen a Az eggyel azelőtti döntőn Peru volt az egyik sötét főszereplő, ők játszották ugyanis a házigazda argentinokkal a vébétörténet legnyilvánvalóbb és legkínosabb bundameccsét. Akkor még a döntő második körében is csoportmeccseket rendeztek. Ezek utolsó fordulója úgy alakult, hogy a rendezőknek legalább 4 góllal kellett nyerniük, hogy ők, és ne Brazília jusson be a döntőbe. Peru - utóbb be is vallották - lefeküdt nekik, és 6-0-ra vesztette el a meccset.

(via fifa.com)


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.