Magyarországon is dolgozókat bocsáthat el a GE

2017 december 8., péntek 8:15
49

Nyolc százalékos leépítést terveznek a GE Power veresegyházi gyárában, jelentette be Lencsés Gergő, a gyár igazgatója csütörtökön, párhuzamosan a GE amerikai központjának bejelentésével. A GE globálisan 12 ezer munkavállalójától válik meg, ők mind a cég erőmű- és erőmű szervíz üzletágában dolgoztak. A leépítést a gazdasági helyzet kényszerítette ki, globálisan esik vagy stagnál a kereslet az üzletág termékei és szolgáltatásai iránt.

Lencsés tájékoztatása szerint a magyarországi leépítések elsősorban a veresegyházi üzem dolgozóit érintik, de néhány főtől a százhalombattai és a budapesti egységnél is megválhatnak. A tájékoztatás szerint a leépítés a GE magyarországi alkalmazottainak egy százalékát érinti. A GE-nek mintegy 10,5 ezer dolgozója van Magyarországon. Lencsés a Magyar Időknek nyilatkozva már "mintegy 140 fő" elbocsátásáról és arról beszélt, hogy amennyiben a GE nyerné el az új paksi atomerőmű turbinaszigetének építését, azt a veresegyházi üzemben gyártanák le a projektben a GE Power magyar divíziói is részt vehetnek*. (Via Világgazdaság)

*Cikkünk eredeti állításait a GE magyarországi sajtószóvivője pontosította, köszönjük.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt