Magyarországon is dolgozókat bocsáthat el a GE

Nyolc százalékos leépítést terveznek a GE Power veresegyházi gyárában, jelentette be Lencsés Gergő, a gyár igazgatója csütörtökön, párhuzamosan a GE amerikai központjának bejelentésével. A GE globálisan 12 ezer munkavállalójától válik meg, ők mind a cég erőmű- és erőmű szervíz üzletágában dolgoztak. A leépítést a gazdasági helyzet kényszerítette ki, globálisan esik vagy stagnál a kereslet az üzletág termékei és szolgáltatásai iránt.

Lencsés tájékoztatása szerint a magyarországi leépítések elsősorban a veresegyházi üzem dolgozóit érintik, de néhány főtől a százhalombattai és a budapesti egységnél is megválhatnak. A tájékoztatás szerint a leépítés a GE magyarországi alkalmazottainak egy százalékát érinti. A GE-nek mintegy 10,5 ezer dolgozója van Magyarországon. Lencsés a Magyar Időknek nyilatkozva már "mintegy 140 fő" elbocsátásáról és arról beszélt, hogy amennyiben a GE nyerné el az új paksi atomerőmű turbinaszigetének építését, azt a veresegyházi üzemben gyártanák le a projektben a GE Power magyar divíziói is részt vehetnek*. (Via Világgazdaság)

*Cikkünk eredeti állításait a GE magyarországi sajtószóvivője pontosította, köszönjük.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.