Magyarországon is dolgozókat bocsáthat el a GE

gazdaság
2017 december 08., 08:15
comments 49

Nyolc százalékos leépítést terveznek a GE Power veresegyházi gyárában, jelentette be Lencsés Gergő, a gyár igazgatója csütörtökön, párhuzamosan a GE amerikai központjának bejelentésével. A GE globálisan 12 ezer munkavállalójától válik meg, ők mind a cég erőmű- és erőmű szervíz üzletágában dolgoztak. A leépítést a gazdasági helyzet kényszerítette ki, globálisan esik vagy stagnál a kereslet az üzletág termékei és szolgáltatásai iránt.

Lencsés tájékoztatása szerint a magyarországi leépítések elsősorban a veresegyházi üzem dolgozóit érintik, de néhány főtől a százhalombattai és a budapesti egységnél is megválhatnak. A tájékoztatás szerint a leépítés a GE magyarországi alkalmazottainak egy százalékát érinti. A GE-nek mintegy 10,5 ezer dolgozója van Magyarországon. Lencsés a Magyar Időknek nyilatkozva már "mintegy 140 fő" elbocsátásáról és arról beszélt, hogy amennyiben a GE nyerné el az új paksi atomerőmű turbinaszigetének építését, azt a veresegyházi üzemben gyártanák le a projektben a GE Power magyar divíziói is részt vehetnek*. (Via Világgazdaság)

*Cikkünk eredeti állításait a GE magyarországi sajtószóvivője pontosította, köszönjük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.