Sztrájkolnak a szlovén kémek

Szlovénia állami hírszerző ügynökségének alkalmazottai sztrájkba kezdtek a magasabb bérekért és a jobb munkakörülményekért.

Illusztráció: Bill Murray egy fa mögött

Boris Koprivnikar szlovén közigazgatási miniszter csütörtökön azt mondta, a lépés „meglepő és egyedi”. Azt is mondta, a szlovén kémeket törvény kötelezi arra, hogy biztosítsák az ügynökség alapvető működését, megvédve a nemzetbiztonságot.

A helyi sajtó szerint a SOVA kormányügynökségnél szerdán kezdődött a sztrájk, miután elegük lett abból, hogy túl kevesen vannak, és alul vannak fizetve, de arról Sincs információ, hogy egyáltalán hányan szüntették be a munkát. (AP)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.