Karácsony Gergely lehet az MSZP miniszterelnök-jelöltje

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

Az MSZP szombaton mutatta be választási programját, és a rendezvényen váratlanul felszólalt Karácsony Gergely, a Párbeszéd elnöke is, aki két nappal ezelőtt jelezte: élére állna egy ellenzéki összefogásnak.

A beszédéről tudósító cikkünk megjelenésekor úgy tűnt, hogy a nagy bejelentés elmarad, bár Karácsony egyértelmű jelét adta szándékainak. De végül, a számtalan beszéd után, a rendezvény végén újra színpadra lépett Molnár Gyula pártelnök, és kijelentette: javasolni fogja az MSZP elnökségének és választmányának, hogy fogadja el Karácsony Gergely és a Párbeszéd ajánlatát. Ezután a jelenlevő párttagok egyetértő tapsolásba kezdtek.

Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Vagyis, bár az MSZP esetében persze semmi nem biztos, de ez alapján úgy tűnik, hogy 

az MSZP és a Párbeszéd közös listát állít a 2018-as választáson, amelyet miniszterelnök-jelöltként Karácsony Gergely vezet majd. 

Karácsony a beszédében Botka László vízióját hozta fel követendő példaként, szociáldemokrata programot ígért, és megfogalmazott egy szlogent: „az új Magyarországon az emberekbe kell befektetni, az emberek tudásába, egészségébe, lakhatásába.”

Maga a bejelentés így nézett ki: