A kormány feljelenti Hadházyt, mert szerintük hazudott a nemzeti konzultációról

Rágalmazás miatt feljelenti a kormány Hadházy Ákost, mert "valótlanságokat állított a nemzeti konzultációval kapcsolatban, különös tekintettel a részvételi adatokra." A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint a bejelentést ismeretlen tettes ellen tették

"a nemzeti konzultáció hitelességét rontó megnyilvánulások, illetve becsület csorbítására alkalmas hamis felvételek készítése és nyilvánosságra hozatala miatt."

Szerintük "Hadházy Ákos és pártjának akciója egy előre kitervelt kísérlet volt arra, hogy a magyarok ne mondhassák el a véleményüket a betelepítési tervekről. Ez nem véletlen, tudva, hogy az LMP támogatta ezeket az uniós intézményekben."

Szél, Hadházy, dobozolásFotó: kormany.hu

Hadházy Ákos és Szél Bernadett hosszú küzdelem után érte el, hogy megtekinthessék a visszaküldött nemzeti konzultációkat. Szerintük egyértelmű, hogy nem igazak a kormány által publikált számok a visszaküldött ívekről, Hadházy kijelentette, hogy

"rendkívül zavarba ejtő volt, hogy az egyik helyszínen sem volt egyetlenegy kockás papír vagy valamilyen nyilvántartás.”

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.