A kormány feljelenti Hadházyt, mert szerintük hazudott a nemzeti konzultációról

POLITIKA
2017 december 11., 15:26
comments 113

Rágalmazás miatt feljelenti a kormány Hadházy Ákost, mert "valótlanságokat állított a nemzeti konzultációval kapcsolatban, különös tekintettel a részvételi adatokra." A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint a bejelentést ismeretlen tettes ellen tették

"a nemzeti konzultáció hitelességét rontó megnyilvánulások, illetve becsület csorbítására alkalmas hamis felvételek készítése és nyilvánosságra hozatala miatt."

Szerintük "Hadházy Ákos és pártjának akciója egy előre kitervelt kísérlet volt arra, hogy a magyarok ne mondhassák el a véleményüket a betelepítési tervekről. Ez nem véletlen, tudva, hogy az LMP támogatta ezeket az uniós intézményekben."

Szél, Hadházy, dobozolás
photo_camera Szél, Hadházy, dobozolás Fotó: kormany.hu

Hadházy Ákos és Szél Bernadett hosszú küzdelem után érte el, hogy megtekinthessék a visszaküldött nemzeti konzultációkat. Szerintük egyértelmű, hogy nem igazak a kormány által publikált számok a visszaküldött ívekről, Hadházy kijelentette, hogy

"rendkívül zavarba ejtő volt, hogy az egyik helyszínen sem volt egyetlenegy kockás papír vagy valamilyen nyilvántartás.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.