Egy palesztin férfi megkéselte a jeruzsálemi buszpályaudvar biztonsági őrét

külföld
2017 december 11., 08:43
comments 123

Vasárnap egy palesztin férfi megkéselte a jeruzsálemi főpályaudvar biztonsági őrét. A támadót elfogták, az őr kritikus állapotban van - írja a Reuters. Az ilyen késelős támadások korábban is rendszeresek voltak, de Trump provokatív döntése után megint elszabadult az erőszak a Közel-Keleten. 

Tüntetés Trump döntése ellen Isztambulban. Erdogan azt nyilatkozta, hogy Izrael egy terrorista állam, és minden erejével küzdeni fog Jeruzsálem fővárosként való elismerése ellen
photo_camera Tüntetés Trump döntése ellen Isztambulban. Erdogan azt nyilatkozta, hogy Izrael egy terrorista állam, és minden erejével küzdeni fog Jeruzsálem fővárosként való elismerése ellen Fotó: YASIN AKGUL/AFP

Indonéziában, Marokkóban, Törökországban és több más muszlim többségű országban is ezrek tüntettek tegnap. Az USA bejrúti nagykövetségénél könnygázzal és vízágyukkal kellett feloszlatni a tiltakozókat, itt az arcukat eltakaró tüntetők Trump-ellenes jelszavakat skandáltak, egy csoportjuk felgyújtott egy Trumpot ábrázoló bábut is.

Trump portréját, illetve izraeli és amerikai zászlókat égetnek Pakisztánban
photo_camera Trump portréját, illetve izraeli és amerikai zászlókat égetnek Pakisztánban Fotó: CITIZENSIDE/Adnan Ali/Citizenside

A gázai övezetben szombatig négyen vesztették életüket, ketten az onnan kilőtt rakétákra indított izraeli válaszcsapásban, ketten az izraeli biztonsági erőkkel való összecsapásban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.