Megtiltották Rodmannek, hogy hatodjára is Észak-Koreába utazzon

külföld
2017 december 11., 18:18
comments 76

Mivel az Egyesült Államok Otto Wambier halála után, szeptember elsejétől megtiltotta állampolgárainak, hogy Észak-Koreába utazzanak, a magát Kim Dzsongun barátjának valló Dennis Rodman is hoppon, azaz Kínában maradt. A hatodik phenjani útjára készülő 56 éves egykori NBA-sztár miután nem engedték tovább utazni Pekingből, újságíróknak elmondta, hogy a tiltást azzal indokolta a vele eljáró amerikai tisztviselő, hogy

nem alkalmas a látogatásra most az időpont.

Szerinte pedig éppen alkalmas, sőt, 

"sok ember van a világon, aki várja, hogy mit tud ő most tenni."

Kim Dzsongun és Dennis Rodman 2013. február 28-án egy phenjani kosárlabdameccsen.
photo_camera Fotó: KCNA/AFP

Rodman, aki először 2013 utazott Kim Dzsongunhoz, kijelentette, ha most továbbmehetne Phenjanba, tenné a dolgát, 

"beszélgetnék vele, vacsoráznánk, boroznánk."

Hogy pontosan mit mondana a diktátornak, ami enyhítené az elszigetelt ország körüli feszültséget, nem árulta el. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.