Mourinho szerint túl hangosan ünnepeltek a City játékosai, dulakodás tört ki a két csapat között

sport
2017 december 11., 08:56
comments 33

Rendőröknek és rendezőknek kellett szétválasztania a United és a City játékosait a vasárnap délutáni városi rangadó után. A dulakodásban megsérült Mikel Arteta, a City segédedzője, aki vérző arccal távozott a helyszínről. 

A meccsen amúgy a Pep Guardiola vezette City viszonylag simán verte a támadásban nagyon keveset mutató Unitedet, a konfliktust pedig állítólag az okozta, hogy José Mourinho úgy érezte, a City játékosai túl hangosan ünnepeltek. A beszámolók szerint a portugál edző átment a városi rivális öltözőjébe, szólni, hogy halkítsák le a zenét, ezután szabadultak el az indulatok. 

Mourinho, itt már a Manchester United menedzsereként
photo_camera Mourinho a City elleni meccsen Fotó: OLI SCARFF/AFP

Szemtanúk szerint Mourinho a City kapusával, Edersonnal szólalkozott össze, elég hamar portugálul kezdtek el üvöltözni egymással. Mourinho állítólag azzal vádolta a kapust, hogy húzta az időt a meccs végén, majd angolra váltva azt üvöltötte, hogy kibaszottul mutasson tiszteletet. 

Hamarosan több játékos is becsatlakozott, megjelent Romelu Lukaku is, aki nem játszott nagy meccset, viszont vastagon benne volt az United második góljában. Ekkor a beszámolók szerint még komolyabbá vált a helyzet, a jelenet egyre inkább egy kocsmai verekedésre hasonlított. Az eddigi hírek alapján a helyzet jóval komolyabb volt, mint a hírhedt 2004-es eset, amikor az Arsenal elleni meccsen tört ki hasonló balhé, és Sir Alex Fergusont valaki meg is dobta egy pizzaszelettel. 

Most állítólag Mourinhót dobták meg egy műanyagpalaccal, illetve tejjel is leöntötték. Ahhoz képest, hogy Mourinho indította el az egész balhét, ő állítólag viszonylag simán megúszta az egészet, nemsokkal később már a bírói szobánál volt, hogy panaszkodjon, amiért Herrera sárgát kapott, amikor a tizenhatoson belül elesett. Majd ezután elment interjút adni, ekkor pedig nem látszott, hogy balhés percek lennének mögötte. 

Jobban látszottak a dulakodás nyomai Artétán: Guardiola asszisztensének az arcán keletkezett sérülés, vélhetően azért, mert eltalálhatta valamilyen tárgy az összecsapás során. 

Végül az öltözőfolyosók közelében posztoló két rendőr segített szétválasztani a feleket és lenyugtatni a kedélyeket, de vélhetőleg a sztorinak itt még nincs vége, és könnyen elképzelhető, hogy az FA vizsgálatot fog indítani. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.