A paksi rendőrök elkezdtek oroszul tanulni a bővítés miatt

oktatás
2017 december 12., 20:59
comments 280

Az atomerőmű várható bővítése miatt a paksi rendőrök két csoportban kezdtek oroszul tanulni. Kuti István városi kapitány szerint az egyik kezdő, a másik a haladó csoport, akik már „valamit hallottak” az orosz nyelvről. 

Kínos lenne, ha meg sem tudnánk szólalni” – mondta a kapitány a Paks-Press Hírügynökségnek. Most harmincan vesznek részt a képzésben, főleg a vezetői állomány tagjai, a bűnügyi, az igazgatás-rendészeti munkatársak. Novembertől január végéig összesen 60-60 órában tanulnak. 

A járőrök minimális képzése a jövő évtől kezdődik el. Az alapvető kifejezéseket kell megtanulniuk, másképpen még szólni vagy felszólítani sem tudnak. Szükségünk lesz például a napszaknak megfelelő köszönésre, a kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás nyelvi kifejezéseire is. Ugyanakkor számonkérés, vagy vizsga nem lesz, a kapitány szerint becsületbeli dolog, hogy tanuljanak.

Az építkezés miatt egyébként 10-15 százalékos állomány-fejlesztést terveznek a helyi rendőrségen. A felvételnél előnyt élvez majd, aki jól beszél oroszul. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.