Csak 44 ezer forintot sikerült összeszedni a képviselőknek rendezett jótékonysági gyűjtésen a parlamentben

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó a Facebookon összegezte, hogy mennyi pénzt sikerült összegyűjtetnie a parlamentben jótékonysági célra:

44 ezer forintot.

Megjegyezte, hogy bár korábban Orbán Viktor azt mondta, adakozik, most mégsem adott bele. Pedig a szocialista képviselő még töltött káposztával is kínálta a miniszterelnököt. 

Semjén Zsolt és Orbán Viktor megkapják a töltött káposztájukat.Fotó: Bangóné Borbély Ildikó/Facebook

Amikor novemberben megjelent a hír, hogy a debreceni önkormányzat megadóztatná az ételosztást, Bangóné bejelentette, hogy töltött káposztát készít a Fidesz–KDNP képviselőinek, amit az parlamentben oszt ki a karácsony előtti utolsó ülésnapon. Az ételért cserébe önkéntes alapon a képviselők pénzt adhatnak, a befolyt összeget jótékony célra fordítja Debrecenben. 

Heringes Anita és Bangóné Borbély Ildikó káposztafőzés közbenFotó: Bangóné Borbély Ildikó/Facebook

A káposztaosztó képviselő azért megköszönte az adományokat a Jobbik frakciójának, az LMP- nek és külön Kovács Sándornak, az egyetlen fideszes képviselőnek, aki személyesen kiadta ide adományát. 

Az erről szóló posztjában megjegyezte azt is, hogy a képviselőknek kiosztott ajándékukat azonnal kivitették az ülésteremből. 

Adomány helyett bunkó beszólásokat azért kaptak. „Balog miniszter azt mondta, hogy sértjük a ház méltóságát! Dunai Mónika szerint lehet, hogy mérget tettünk bele!
Soltész KDNP-s képviselő beszólt, hogy konyhalányokat keresnek! Szerinte a azért volt rajtunk kesztyű, mert annyira »sz@rt« főztünk
!” -írta Bangóné. (via 168 Óra)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.