Este kiderülhet, földönkívüli űrhajó volt-e a Naprendszeren kívülről érkező aszteroida

2017 december 12., kedd 8:50
123

Este magyar idő szerint 9-től a West Virginia-i Green Bank űrteleszkóp rátapad az Oumuamua nevű aszteroidára, és megpróbál minél többet megtudni róla. 

A kutatás a földönkívüli életformák kutatása, a SETI keretében a Breakthroug Listen programban történik, azt ugyanis nem lehet teljes bizonyossággal kizárni, hogy az Oumuamua mesterséges képződmény.

Az Oumuamua októberben húzott el a Föld mellett 138 ezer kmó-s sebességgel. Ez volt az első olyan aszteroida, amelyet sikerült észrevenni, és a Naprendszeren túlról érkezett.

Emiatt, illetve különös, szivarszerű alakja miatt is csillagászok szerint nem zárható ki, hogy nem természetes körülmények között jött létre. 

Ha pedig egy sima aszteroida, akkor sincs baj a kaliforniai kutató, Andrew Siemion szerint, hiszen az is nagyon ritka, hogy egy ennyire gyorsan mozgó meteort meg tudnak figyelni a Naprendszerben. (Independent)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt