Köves Slomó cinikusnak tartja a Jobbik hanukai üdvözletét

2017 december 12., kedd 19:20
273

Köves Slomó a köztévén beszélt arról, hogy szerinte a hanukai üdvözlet cinikus a Jobbiktól, mert a párt politikusai hosszú éveken keresztül tettek nyíltan antiszemita kijelentéseket, amelyeket egyszer sem vontak vissza.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija elmondta, hogy idén is kapott hanukai üdvözletet Vona Gábortól, a Jobbik elnökétől. Ebben Vona Gábor és a Jobbik „Isten áldását kérik a hanukai ünnepléshez”.

Köves Slomó szerint olyan politikusoktól, akik éveken keresztül a rasszista gyűlöletet terjesztették, és még mindig olyan parlamenti képviselőket tudnak a soraikban, akik például „a zsidók Dunába lövését egy befejezendő feladatnak tekintik”, ezt cinikus gesztusnak tartja. Hozzátette, hogy tavaly erről bővebben volt szó, és azóta sem változott sem a helyzet, sem a véleménye.

A rabbi hozzátette, hogy ha valaki úgy érzi, a sötétséget terjesztette, úgy teheti jóvá, ha a fényt terjeszti. Vagyis amilyen vehemenciával a rasszista gyűlöletet terjesztette a Jobbik a magyar falvakban, ugyanúgy kellene egymás megértését és elfogadását terjeszteniük, nem proklamációkban, hanem a cselekedetek szintjén. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt