25 ezer kávéautomata döglődik a NAV és a Posta bénázása miatt

Az online kasszák bevezetése alól nem mentesülnek a különböző automata egységek, így például a kávé- és csokiautomaták sem, amikből durván 25 ezer van országszerte, jellemzően tömegközlekedési csomópontok és állomások közelében.

Mindegyikbe bele kell hát szerelni valahogyan az automata felügyeleti egységeket, ami segít kapcsolódni a gépeknek az adóhivatali központhoz és így elszámolni a forgalmat. A magyar állam erre a feladatra a Magyar Postát találta legalkalmasabbnak. Novemberig kellett volna végezniük a munkával, most nyár közepéig kaptak haladékot. 

Az történik jelenleg, hogy technikai képzettséggel egyáltalán nem rendelkező postai alkalmazottak, akiknek 10 nappal karácsony előtt bizonyára jobb dolguk sincs, automatákat nyitogatna,k és mindenféle szakmai képzettség nélkül próbálnak életet lehelni a felügyeleti egységekbe. Ez nem nagyon megy időben, a kapcsolat bizonytalan, az egységek képtelenek például egyszerre az adóhatóságnak és az üzemeltetőnek is közvetíteni az adatokat. 

Szöllősi Balázs a Magyar Ital- és Áruautomata Szövetség elnöke megerősítette a Zoom.hu-nak, hogy a felkészültség hiánya és a leterheltség miatt eddig összesen néhány száz gépnél sikerült rendben üzembe helyezni az egységeket, a többi vegetál, nem működik. A többi szerkezet, aminél egyáltalán behelyezték az eszközt, egy-két nap után meghibásodott, online próbálták javítani őket, hiába, a rendszer blokkolja az automatákat. (zoom.hu)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.