25 ezer kávéautomata döglődik a NAV és a Posta bénázása miatt

ÉLET
2017 december 13., 16:19
comments 143

Az online kasszák bevezetése alól nem mentesülnek a különböző automata egységek, így például a kávé- és csokiautomaták sem, amikből durván 25 ezer van országszerte, jellemzően tömegközlekedési csomópontok és állomások közelében.

Mindegyikbe bele kell hát szerelni valahogyan az automata felügyeleti egységeket, ami segít kapcsolódni a gépeknek az adóhivatali központhoz és így elszámolni a forgalmat. A magyar állam erre a feladatra a Magyar Postát találta legalkalmasabbnak. Novemberig kellett volna végezniük a munkával, most nyár közepéig kaptak haladékot. 

Az történik jelenleg, hogy technikai képzettséggel egyáltalán nem rendelkező postai alkalmazottak, akiknek 10 nappal karácsony előtt bizonyára jobb dolguk sincs, automatákat nyitogatna,k és mindenféle szakmai képzettség nélkül próbálnak életet lehelni a felügyeleti egységekbe. Ez nem nagyon megy időben, a kapcsolat bizonytalan, az egységek képtelenek például egyszerre az adóhatóságnak és az üzemeltetőnek is közvetíteni az adatokat. 

Szöllősi Balázs a Magyar Ital- és Áruautomata Szövetség elnöke megerősítette a Zoom.hu-nak, hogy a felkészültség hiánya és a leterheltség miatt eddig összesen néhány száz gépnél sikerült rendben üzembe helyezni az egységeket, a többi vegetál, nem működik. A többi szerkezet, aminél egyáltalán behelyezték az eszközt, egy-két nap után meghibásodott, online próbálták javítani őket, hiába, a rendszer blokkolja az automatákat. (zoom.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.