Ez az idei karácsony igazi pestise, nem a házi készítésű szappan

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Fogalmam sincs, mikor, miért, és hogyan történt, de úgy tűnik, az idei karácsony egyik legnépszerűbb trendje Magyarországon a grincsfa lett. Úgy egy hónappal ezelőtt bukkant fel először a Facebook-falamon, és mára olyan töménytelen mennyiségben ömlik rám eddig teljesen jó ízlésűnek és értelmesnek tartott ismerőseimtől is, hogy kezdem úgy érezni, én vagyok az országban az egyetlen ember, aki kimaradt valamiből, és nem érti, miért fontos, hogy 2017-ben minden magyarnak ilyen fa álljon szenteste az otthonában.

Lehet készen venni, de - tök komolyan mondom - workshopokon is megtanulható, hogyan kell elkészíteni a szalagokkal formába kényszerített, általában zsurlóból készült grincsfát. Ez a trend nemzetközi szinten egy-két éve ütötte fel a fejét, és nagyon gyorsan jutott el abba az áldatlan állapotba, hogy már grincsfa alakú tortát is készítenek.

Persze járhattunk volna sokkal rosszabbul is, az a nagyon 2017-es - kutyások és macskások számára tulajdonképpen előnyös - divat még nem érte el Magyarországot, mely szerint a karácsonyfa úgy mutat a legjobban, ha a plafonra rögzítjük.

Aki úgy érzi, velem van a baj, és el tudja magyarázni, miért klassz dolog a grincsfa, legyen olyan kedves, és írja meg nekem a borosj kukac 444.hu-ra, a tárgyba pedig írja bele: Grincsfa! 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.