Orbánék kérésére jelölte tiszteletbeli konzulnak a gyanús múltú Naffát Jordánia

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Orbán Viktor kezet fog Zaid Naffa nemzetbiztonsági kockázattal.Fotó: MTI Fotó: Kollányi Péter

Nem bontotta ki az igazság minden részletét a külügyminisztérium, amikor az ezzel kapcsolatos érdeklődésre azt válaszolta, hogy nem ők döntöttek Zaid Naffa tiszteletbeli konzuli kinevezéséről. Ez annyiban igaz, hogy jogilag valóban Jordánia nevezte ki konzulnak a nemzetközi körözés alatt álló Gaith Pharaonnal is kapcsolatban álló üzletembert, de mint az egy most nyilvánosságra került iratból kiderült, mindezt a magyar kormány kezdeményezésére tették.

A most előkerült irat egy levél, amit a jordán nagykövetség írt a magyar külügynek, és amiben utalnak arra, hogy a magyar külügy szóbeli jegyzékben maga jelölte Naffát a posztra.

Amivel csak annyi a baj, hogy Naffa elbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, amit akkor végeztek el rajta, amikor magyar állampolgárságért folyamodott. Naffa 2016-ban Gaith Pharaonnal együtt újra próbálkozott az állampolgárság megszerzésével, de a Terrorelhárítási Központ is kockázatokat tárt fel vele kapcsolatban.

Ez azonban látszólag nem érdekli a magyar kormányt, mert idén ősszel simán meghosszabbították tartózkodási engedélyét. (Via Magyar Nemzet)


A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.