Orbánék kérésére jelölte tiszteletbeli konzulnak a gyanús múltú Naffát Jordánia

Orbán Viktor kezet fog Zaid Naffa nemzetbiztonsági kockázattal.Fotó: MTI Fotó: Kollányi Péter

Nem bontotta ki az igazság minden részletét a külügyminisztérium, amikor az ezzel kapcsolatos érdeklődésre azt válaszolta, hogy nem ők döntöttek Zaid Naffa tiszteletbeli konzuli kinevezéséről. Ez annyiban igaz, hogy jogilag valóban Jordánia nevezte ki konzulnak a nemzetközi körözés alatt álló Gaith Pharaonnal is kapcsolatban álló üzletembert, de mint az egy most nyilvánosságra került iratból kiderült, mindezt a magyar kormány kezdeményezésére tették.

A most előkerült irat egy levél, amit a jordán nagykövetség írt a magyar külügynek, és amiben utalnak arra, hogy a magyar külügy szóbeli jegyzékben maga jelölte Naffát a posztra.

Amivel csak annyi a baj, hogy Naffa elbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, amit akkor végeztek el rajta, amikor magyar állampolgárságért folyamodott. Naffa 2016-ban Gaith Pharaonnal együtt újra próbálkozott az állampolgárság megszerzésével, de a Terrorelhárítási Központ is kockázatokat tárt fel vele kapcsolatban.

Ez azonban látszólag nem érdekli a magyar kormányt, mert idén ősszel simán meghosszabbították tartózkodási engedélyét. (Via Magyar Nemzet)


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.