Talán-talán talált valakit a Fidesz, aki megküzdhet Juhásszal és Fekete-Győrrel

politika
2017 december 13., 4:56
comments 90
photo_camera Hollik István (jobbra, piros nyakkendőben) a parlament 2017. november 27-i ülésén. Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Rogán Antal nem mert elindulni a 2018-as választásokon a budapesti 1-es választókerületben, amely teljes egészében magába foglalja az V. kerületet is. Azt, ahol Rogán nyolc éven át polgármester volt, és ahol polgármestersége alatt gyanúsan olcsón adtak el ingatlanokat gyanúsan Fidesz-közeli vevőknek.

Rogán után Böröcz László V. kerületi alpolgármester, a Fidelitas elnöke merült fel jelöltként, de végül ő se vállalta a megmérettetést a választókerületben, amihez a választókerületek átszabásakor hozzácsapták a hagyományosan jobboldali I. kerületet, illetve a VIII.-IX. kerületek jobboldalibb részeit is.

A Magyar Hírlap értesülései szerint a Fidesz végül Hollik Istvánt indíthatja a választókerületben. Hollik feltörekvő sztár a Fidesz-KDNP-ben, bár 2018-ban még csak a szimbolikus 158. hely jutott neki a két párt közös listáján, mandátumot is csak 2015-ben szerzett, Papcsák Ferenc távozása után. Mostanában viszont ő a kormánykoalíció egyik beszélő feje.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt