Vadfigyelő kamera buktatta le a börtönbe drónnal cuccokat csempésző bűnbandát

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Több mint hét év börtönt kapott a birminghami bíróságon az a 35 éves brit férfi, aki egy bűntársaság élén legalább 49 alkalommal juttatott be kábítószert és telefonokat, fegyvereket, elektronikai cikkeket drónok segítségével. 

Ez már önmagában elég jó sztori, de Craig Hickinbottom ráadásul mindezt rács mögül szervezte meg, onnan irányította a tíz fős bűnbandát és a robotokat. Összesen 1 millió font értékben juttattak be cuccot börtönökbe Angliában és Skóciában. A csomagokat damilokkal rögzítették és a börtönfalak felett reptették át a rakományokat. 

A csúcspontja a történetnek mégis az, hogy egy természetfilmhez rögzített kamera buktatta le a drónbandát a worcestershire-i Hewell börtön falain túl. 

Az élővilág megfigyeléséhez letett kamera felvételein látszik, hogy két férfi egy drónnal ügyködik, majd felküldik azt a börtönfal irányába. Azt már a börtön biztonsági kamerának képein rekonstruálták a nyomozók, hogy a rabok fogadják az ajándékokat. 

A bulit falakon kívülről bonyolító másik főnököt, Mervyn Fostert hat évre ültették le az ügy miatt. Hickinbottom és Foster is bevallották a drónbűnözést, nyolc társukkal együtt. (BBC)