1 milliárd uniós forintot kapott a nemzeti kukaholding társadalmi szemléletformálásra

A kormányzati pályázati portál adatai szerint az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. egymilliárd forintot kap Brüsszelből az unió környezeti és energiahatékonysági programjából - írja az mno.hu. A monopolhelyzetben lévő állami cég szemétszállítással nem, csak a számlázással és a díjak beszedésével foglalkozik - mérsékelt sikerrel.

A pályázat szerint a társaság célja, hogy felhívja a nyilvánosság figyelmét a hulladékképződés megelőzésére, az elkülönített hulladékgyűjtés helyes gyakorlatának megismertetésére, illetve a tudatos és felelősségteljes hulladékkezelésre. Információs programsorozatokkal, kampányokkal és közösségi együttműködések megvalósításával szeretnék a társadalom szemléletét formálni a környezet megóvása érdekében. A cég az óvodásokat is szeretné megszólítani a 999 milliónyi uniós pénzből.Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.