1 milliárd uniós forintot kapott a nemzeti kukaholding társadalmi szemléletformálásra

POLITIKA
2017 december 14., 09:06
comments 71

A kormányzati pályázati portál adatai szerint az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. egymilliárd forintot kap Brüsszelből az unió környezeti és energiahatékonysági programjából - írja az mno.hu. A monopolhelyzetben lévő állami cég szemétszállítással nem, csak a számlázással és a díjak beszedésével foglalkozik - mérsékelt sikerrel.

A pályázat szerint a társaság célja, hogy felhívja a nyilvánosság figyelmét a hulladékképződés megelőzésére, az elkülönített hulladékgyűjtés helyes gyakorlatának megismertetésére, illetve a tudatos és felelősségteljes hulladékkezelésre. Információs programsorozatokkal, kampányokkal és közösségi együttműködések megvalósításával szeretnék a társadalom szemléletét formálni a környezet megóvása érdekében. A cég az óvodásokat is szeretné megszólítani a 999 milliónyi uniós pénzből.



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.